Vasara vasara… basakojė vasara…. brrrrrrrr ir kaip jai basai nešalta??? Nes man norisi tik susisukti į vilnonį pledą ir smagiai suvalgyti sotaus šildančio troškinio 🙂 tad kol vasara nelepina šiluma, siūlau pasilepinti troškiniu 🙂
Reikės (4 porcijoms):
- 500 gr kalakutienos faršo
- 25 gr šviežių petražolių
- 500-600 gr šviežių mažų bulvyčių
- 2 didelės morkos
- druskos, pipirų ir mėgstamų mėsos prieskonių faršui
- 1 a.š. rūkytos paprikos
- 2 skiltelės česnako
- 300 ml sultinio
- 2 skardinės pupelių pomidorų padaže
- aliejaus kepimui
Bulves nuplauname, padaliname į 4 dalis. Morkas nuskutame ir supjaustome griežinėliais. Česnaką sukapojame.
Pusę petražolių sukapojame ir sumaišome su faršu, pagardintu prieskoniais. Suformuojame 12 rutuliukų, kuriuos dedame į troškintuvą su įkaitintu aliejumi. Apkepiname kukuliukus ~ 5 minutes vis pavartydami.
Sudedame bulves, morkas, česnakus, užpilame sultiniu ir patroškiname 15 minučių. Sudedame pupeles, pakaitiname dar 5 minutes neuždengtame troškintuve. Pabarstome likusiomis šviežiomis petražolėmis ir skaniai šildomės 🙂