Pastitsio

arba… makaronų apkepas su balta sūrio kepure 🙂

iš tos pačios receptų knygelės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reikės:

  • 300 gr makaronų (naudojau mažas kriaukleles)
  • 3 kiaušiniai (2 makaronams, 1 faršui)
  • 60 gr tarkuoto sūrio (tinka ir Džiugas arba parmezanas)
  • 2 v.š. džiuvėsėlių
  • 1 v.š. aliejaus
  • 800 gr jautienos faršo
  • 400 gr pomidorų
  • 95 gr pomidorų pastos
  • 125 ml jautienos sultinio
  • 60 ml sauso balto vyno
  • 0,5 a.š. cinamono
  • 90 gr sviesto
  • 75 gr miltų
  • 875 ml pieno
  • 100 gr tarkuoto Džiugo

 Kepimui naudosime 2,5-3 l stiklinį indą. Išverdame makaronus pasūdytame vandenyje ir dar šiltus gerai išmaišome su   60 gr tarkuoto sūrio ir 2 kiaušiniais. Išklojame indo dugną makaronų mase.

Gaminame mėsos padažą. Pakaitiname keptuvėje aliejų, pakepiname jautienos faršą kol jis pakeičia spalvą. Sudedame kubeliais supjaustytus pomidorus, pastą, sultinį, vyną ir cinamoną. Viską kepiname neuždengdai kol išgaruoja skysčiai. Atvėsiname ~ 10 min ir sumaišome su vienu kiaušiniu. 

Gaminame sūrio padažą. Keptuvėje išlydome sviestą, supilame pieną, dalį jo prieš tai sumaišome su miltais. Užkaitus pienui, supilame miltų ir pieno mišinį, gerai maišome kol padažas sutirštėja, tuomet sudedame sūrį. 

Ant makaronų pagrindo dedame mėsos padažą, tuomet sūrio padažą, pabarstome džiuvėsėliais.  Kepame neuždengtą 160-180 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi ~ 1 valandą kol viršus paruduoja. Paliekame pastovėti mažiausiai 10 min prieš patiekiant.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

15 − 3 =