Panna cotta

lengvas lyg plunksnelė… gaivus lyg šviežia uoga saulėta vasaros diena… tiesiog tobulas malonumas… kai už lango šėlsta žiema, o mums taip norisi ko nors gaivaus, vasariško ir lengvo… taigi itališkas desertas kurį nusižiūrėjau iš Jolantos 🙂

Reikės 

  • 100 ml šalto vandens
  • 15 g Oetker želatinos
  • 420 ml grietinėlės (35 % riebumo)
  • 400 ml pieno  (3,5 % riebumo)
  • 100 g cukraus
  • 3 a.š. vanilinio cukraus 
  • 400 ml šaldytų trintų braškių su bananais (tik ir bet kokios kitos uogos)
  • 10  g Oetker želatinos

Šaltu vandeniu užpilame 15 gr. želatinos ir paliekame išbrinkti. Pasiruošiame kremą užvirindami grietinėlę su pienu ir cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Užvirus kremui, supilame ir šluotele gerai išmaišome kol visiškai ištirpta želatina. Supilame į norimą indą ir pastatome šaltai.

Sustingsta maždaug per 4-5 valandas, aš palikau per naktį. Šaldytas trintas uogas per naktį laikiau išėmus iš šaldiklio šaldytuve.   

10  gr želatinos išbrinkiname ir 20 sekundžių pašildome mikrobangėje. Ištirpusią želatiną sumaišome su trintomis uogomis, uždedame sluoksnį ant panna cottos. Už valandos jau galite mėgautis nuostabiai gardžiu desertu 🙂

 

 taip pat puikus variantas yra panna cottos tortas 🙂

 

 tam puikiausiai tinka silikonė forma 🙂

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

one × 5 =