šiandien man uždavė klausimą: kurios šalies virtuvė yra mėgstamiausia? … aš NEŽINAU… nes kažkaip ne šalių virtuvėmis mėgaujuosi, o tam tikrais variantais… iš mėsos visuomet pasirinkčiau veršieną… iš paukštienos – kalakutieną, iš… ai… nu apie ką aš čia… valgau viską.. beveik viską… nu gerai… esu žiauriai išranki maistui… todėl visuomet juo lepinuosi… vienas iš tokių lepinimosi variantų kinietiški troškiniai 🙂
Reikės:
- 400 gr vištienos
- 250 gr ryžių
- 2 kiaušiniai
- 200 gr kiniško kopūsto
- 180 gr raudonos saldžios paprikos
- 400 gr šaldytų žirnelių ( 150 gr troškoniui, 250 ryžiams)
- 3 skilt. česnako
- 20 gr šviežios kalendros
- 50 gr baltųjų kiniškų grybų
- 1 v.š. sojos padažo
- 2 v.š. medaus
- 1 a.š. rūkytos paprikos (arba bet kokių aštrių prieskonių)
- Druska ir pipirai pagal skonį
Grybus užpilame verdančiu vandeniu. Išbrinkus nusunkiame ir pasmulkiname.
Ryžius išvirkite, pakepinkite su žirneliais ir plaktu kiaušiniu pastoviai maišant.
Vištieną, kopūstą, papriką supjaustome šiaudeliais. Vištieną pakepiname ant aliejaus, sudedame kopūstus, grybus, paprikas, prieskonius, česnaką, medų, kalendrą, pakepiname kol suminkštėja kopūstai, tuomet sudedame žirnelius ir patroškiname kol suminkštėja. Pagardiname soja.