kas mane pažįsta žino mano meilę blynams, blyneliams… tad šių Neringos blynelių receptas tikrai neilgai užsibuvo mano sąraše 🙂 nors tradiciškai jie valgomi su klevų sirupu, puikiaisiai tiko ir aviečių uogienė 🙂
Reikės:
- 1,5 stiklinės miltų
- 1,5 stiklinės pasūkų arba kefyro
- 1/2 stiklinės cukraus pudros
- 1/2 stiklinės aliejaus
- 1 kiaušinis
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. sodos
- žiupsnelis druskos
Viską suplakame iki vientisos tolygios masės ir palaukiame kol miltai išbrinks ~15 min.
Kepame sausoje keptuvėje vidutinio karštumo, jei dega būtinai mažinkite karštį. Kad blyneliai jau pasiruošę apsiversti praneš jie patys, kai pasipuoš stebuklingomis skylutėmis 🙂 kuo daugiau skylučių, tuo geriau iškepęs blynelis ir jį lengviau apversti. Tikrai įmanoma apversti, net kepant ir be riebalų 🙂
Gavosi nemenkas kalnas blynelių 🙂 gaila kad jiegreitai vėsta, todėl kepant ir valgykite.