yra sriubų, kurias verdu turbūt kas mėnesį… tiksliau viena sriuba, kuriai abu esam tiesiog neabejingi… tai barščiai su rūkytais skrandukais… tikras apsivalgymas 🙂 tačiau neseniai išvirtos šios Beatos sriubos neliko nei šaukšto įamžinimui, tad kai brangiausias paprašė pakartotinai išvirti 🙂 tai didžiausias įvertinimas 🙂 todėl antras dublis jau buvo šiek tiek pakoreguotas ir paspalvintas 🙂
Reikės:
- Poros skiltelių česnako
- 2 Morkos
- 1 vidutinis kalafioras
- stiklinė žalių žirnelių (tinka ir šaldyti)
- Susmulkintų krapų šaukštelis
- indelis lydyto sūrelio be priedų
- Druskos, pipirų, šiek tiek kalendros, kario
- aliejaus (arba sviesto, arba abiejų) kepimui
Kadangi labai mėgstu riešutinius aliejus, tai šį kartą panaudojau graikiškų riešutų, kuriame apkepinau smulkintus česnakus su tarkuotomis morkomis ir smulkintais krapais. Sudedame kalafiorus, žirnelius, dar viską ant mažos ugnies pakepiname. Užpilame karštu virintu vandeniu, užviriname ir verdame iki mėgstamo kalafioro minkštumo. Pagardiname prieskoniais, sudedame lydytą sūrelį, nukeliame puodą nuo ugnies ir maišome kol ištirpsta. Skanaus 🙂 tikras apsivalgymas 🙂