labai mėgstu patiekalus, užkandžius gardinti balzamiko acto kremo… ypač mylimiausias marinuotas alyvuoges 🙂 o šis gėris toks brangus, kad tenka taupyti, todėl vos užmačius Virtuvės mitų griovėjų vieną laidą, kai buvo gaminamas balzamiko acto kremas, negalėjau nepabandyti… dar paskutinis alyvuogių marinavimas su apelsinų skonio balzamiko acto kremo pridavė mintį…
Reikės:
- 200 ml balzamiko acto
- 9 v.š. cukraus
- citrina
Balzamiko actą užkaičiame, uberiame cukraus, įtarkuojame citrinos žievelę, pakaitiname iki virimo ir šiek tiek primažiname, kad skystis burbuliuotų. Viriname vis pamaišant apie 5-7 min, kol sutirštėja. Geriausia patikrinti perbraukiant pirštu per šaukštą pamirkytą į verdamą kremą, jeigu skystis nesubėga, jis paruoštas 🙂 Vėsdamas kremas dar labiau sutirštėja, todėl iškar jį perkošiame ir supilstome į norimą tarą. Skanių patiekalų gardinimo 🙂
P.S: vienintelis niuansas… verdant visi namai prisipildo neitin malonaus acto aromato, todėl vėdinkite virtuvę ir nekvėpuokite šių garų tiesiogiai.
Hmm o kiekis tas pats liko ar sumažėjo?
toks pats liko, nes užpildžiau du buteliukus po 100 ml 🙂
Tada gal ir verta terliotis ir smardinti namus 🙂
nu kai aš dažnai su juo gaminu ir ypač mylimas alyvuoges marinuoju, tai daug pigiau smardinti, nei pirkti 🙂