Ši duona, pagardinta datulėmis, greit rado gerbėjų. Vieni galvojo, kad čia pyragas, antri – klausė kokie miltai, treti – svarstė ar tinkama pusryčiams. Ooooo TAIP! Ji tinka tiek saldžiam, tiek sūriam sumuštiniui, sėklų bei riešutų traškumas puikiai dera su trintu avokadu, žiupsniu šviežiai maltų pipirų ir virtų putpelių kiaušinių griežinėliais. Bet tai tik viena iš milijono variacijų.
- 100 g karijų riešutų
- 100-150 g džiovintų datulių (reguliuokite pagal norimą saldumą)
- 100 g moliūgų sėklų
- 150 g saulėgražų branduolių
- 150 g sezamų sėklų
- 100 g linų sėmenų
- 5 M dydžio kiaušinių
- 100 ml saulėgražų aliejaus (rinkitės kokybišką)
- 1 arb. š. druskos
Karijų riešutus ir datules šiek tiek pasmulkiname.
Visas sėklas, riešutus, datules sumaišome.
Kiaušinius šiek tiek paplakame su druska, kad susimaišytų. Pilame aliejų, kiaušinių masę ant sėklų ir riešutų, išmaišome. Supilame į pailgą kepimo formą (rekomenduoju iškloti kepimo popieriumi) ir kepame 1 valandą 180 °C orkaitėje.
15 minučių duoną aušiname formoje, tuomet ištrauktą pilnai atvėsiname ant grotelių.
Sukurta bendardarbiaujant su ARIMEX riešutais, daugiau receptų rasite -> riesutai.lt.