Vanilinis anakardžių pienas

Savaitgalio rytai būna kupini lėtumo, juose atsisakome skubos, leidžiame sau pasimėgauti pasivartymais lovoje, net kartais pusryčius tarp pagalvių… Tai gali būti ir kreminė košė su saldžiu pienu arba kavos puodelis…

  • 1 puodelis anakardžių riešutų
  • 2 puodeliai šalto vandens
  • žiupsnelis druskos
  • 0,5 arb.š. vanilės pastos

Anakardžių riešutai užpilami vandeniu iš vakaro.
Ryte vanduo nupilamas, riešutai nuplaunami, sudedami į kokteilinę, užpilami šviežiu vandeniu, pagardinami žiupsneliu druskos ir malami didžiausiu greičiu 3-4 mi-nutes.
Pridedama vanilės pastos ir dar kelias sekundes plakama.
Šis pienas puikiai pakeis tradicinį pieną, patiks net vaikams savo saldumu, svarbu tik kad jie nebūtų alergiški riešutams.

Print Friendly, PDF & Email