Naminis mėsainis

ne paslaptis kad kartais mėgstam ką nors ne itin sveiko… bet bandom save apgauti, kad namie iškeptas mėsainis…nu šiek tiek sveikesnis… nei greitojo maisto restoranuose… juolabiau, kad visai neprastą receptuką radau knygoje „įdėjos šventiniam stalui” 🙂

Reikės:

  • 5 bandelių
  • 500-600 gr. maltos kalakutienos faršo
  • maltos mėsos prieskonių, druskos 
  • 1 kiaušinis
  • 2 v. š. džiuvėsėlių
  • 10 plonai pjaustytos šoninės griežinėlių
  • 10 salotų lapų
  • majonezo
  • 5 didesni kieti marinuoti agurkėliai 
  • 10 sūrio lapelių
  • šiek tiek Džiugo sūrio pabarstymui

Faršą sumaišome su prieskoniais, kiaušiniu ir džiuvėsėliais. Iškepame 5 storesnius kotlečiukus.

Šoninė pakepiname sausoje keptuvėje ant didelės ugnies pastoviai pavartant kol pasidaro traški ir riebalų pertekliui sugerti naudojame popierinį rankšluostį. 

Bandelę aptepame majonezu ir užklojame salotos lapu

 

Toliau sluoksniuojame sūrį, perpjautą karšto kotlečiuko puselę, marinuotų agurkėlių griežinėliai

pabaigai traški šoninė ir keli žiupsneliai Džiugo sūrio

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

2 + one =