vis dar ragaujame įvairios žvėrienos… vakarienei paprastusis koncervuoto šerno ir šparaginių pupelių troškinukas su makaronais 🙂
Reikės
- Saujos spageti makaronų
- Koncervuotos šernienos
- 150 gr šparaginių pupelių
- provanso prieskonių, druskos, pipirų
Sulaužome makaronus ir skrudiname ant sausos keptuvės pastoviai maišant kol parausta. Įpilame vandens, įdedame provanso prieskonių, pagardiname druska, pipirais ir verdame 4‐8 minutes. Jei makaronai vandeniui bebaigiant išgaruoti kietoki, pilame dar šiek tiek vandens. Išvirusius makaronus apšlakstome aliejumi.
Patroškiname šernieną kartu su šparaginėmis pupelėmis ir užpilame ant makaronų.
Skanus ir nekasdieniškas skonis.
O kur tos konservuotos sernienos gauti?
Aš jos gaunu iš pažįstamų medžiotojų, o šiaip dar būna miesto mugėse arba parodose. Prekybos centruose dar nesu užmačius, reiks pasidaryt prie progos, bet įtariu kokiose specializuotose parduotuvėse tikrai jau galima rasti. Tai tiesiog šernienos koncervai, kaip pas mus kolkas įprasti tik kiaulienos, jautienos, vištienos.