Minkšta višta su figomis

Mūsų namuose kepta/troškinta/rūkyta vištiena yra dažnas svečias… ypač tokia minkšta, kuri tiesiog tirpsta burnoje ir krenta nuo kauliukų dalinant ją po laukiančių lėkštes… jei ką tik iš parduotuvės parsinešėte viščiuką arba turite jį šaldiklyje, tad šiam savaitgaliui tiesiog būtinai turite išbandyti šį skanų receptą 🙂

Reikės:

  • Vištos
  • Druskos ir pipirų
  • Riebalų kepimui
  • 100 g rūkytos šoninės
  • 8 skiltelės česnako (galite jei mėgstate pridėti ir svogūno)
  • 2 morkos
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 v.š. miltų
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • 8-10 džiovintų figų (galite keisti slyvomis, abrikosais)
  • 250 ml vištienos sultinio
  • 300 ml sauso raudono vyno
  • kelios šakelės čiobrelio

Vištą pepjaukite per nugarėlę ir įtrinkite druska bei pipirais. Įkaitinkite didelę keptuvę ir apskrudinkite vištą iš abiejų pusių ant didelės ugnies. Vištieną perkeliame į kepimo indą.

Toje pačioje keptuvėje apkepiname šoninės gabaliukus, česnako patraiškytas skilteles ir morkų didesnius gabalėlius. Įdedame sviesto, pagardiname druska ir pipirais. Įdedama miltus, pomidorų pastą. Išmaišome. Viskąą sudedame į indą kuriame keps višta. Pridedame džiovintų figų. Užpilame vištienos sultiniu, vynu, įdedame čiobrelio šakeles.

Kepame 190 karštumo orkaitėje 1 valanda uždengę folija, ir antrą valandą nuėmę foliją. Priklausomai nuo vištos dydžio antrasis kepimo laikas gali būti nuo 30-60 minučių.

Patiekiant nepamirškite gardaus padažo, kuriame troškinosi višta bei storulių išbrinkusių figų… mmm piršteliai tikrai nelips, nes bus itin gardžiai aplaižyti 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

one × 2 =