Apelsininis kiaulienos troškinys

Žiema vis dar rodo ir atrodo dar rodys savo šaltus aštrius nagučius, tačiau nebėda… pasimėgauti šiltu, kvapniu troškiniu dabar pats geriausias laikas, kai sušyla pilveliai, širdys, palengva žiūūū atkulniuos ir pavasaris 🙂

Šis troškinys valgomas tiesiog be jokio papildomo garnyro, maloniai kvepia apelsinais ir sočiai šildo. Kiaulieną galite drąsiai pakeisti paukštiena, o vietoj pupelių naudoti avinžirnius. Jei naudosite konservuotas pupeles arba avinžirnius – tai gali būti greita skani vakarienė jau šiandien 🙂

Reikės (4 valgytojams):

  • 250 g mėgstamų pupelių
  • 2 apelsinai
  • 2 valg.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 saliero stiebai
  • 450 g kiaulienos kumpio
  • 1 valg.š. paprikos miltelių
  • 3 valg.š. rudojo cukraus
  • 3 valg.š. pomidorų padažo
  • 4 skiltelės česnako

Pupeles pamirkykite iš vakaro vandenyje, tuomet išvirkite jas pasūdytame vandenyje ~ 30 minučių bei  nusausinkite.

Nutarkuokite apelsinų žievelę ir atidėkite.

Giliame puode-troškintuve ant alyvuogių aliejaus pakepinkite susmulkintus svogūnus ir salierus, trumpai patroškinkite ~ 8 minutes. Supjaustykite kumpį juostelėmis ir sudėkite į troškintuvą, pagardinkite paprika ir pakepinkite kol mėsa apkepa.

Tuomet į troškintuvą sudėkite apelsinų žieveles, rudąjį cukrų, pomidorų padažą ir smulkintus česnakus. Viską pamaišome, sudedame virtas pupeles ir troškiname ~ 1 valandą ant mažos ugnies. Jei trūksta padažo, šiek tiek įpilame vandens. Kol troškinasi nusivalykite apelsino skilteles, kurias sudėkite pačioje pabaigoje jau patiekiant.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

twelve + ten =