Ar minėjau, kad daugiau daržovių yra vienas naujametinių pažadų? Trumpai troškintos daržovės bei žuvis yra tiesiog tobulas derinys lengvai vakarienei, kai po darbų neturime daug laiko, o norisi kažko išties gardaus.
Reikės:
- 4 lydekos file gabaliukai
- citrininių pipirų
- druskos ir šviežiai maltų pipirų mišinio
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 250 g vyšninių pomidorų
- 3 česnako skiltelės
- 25 g šviežių bazilikų
- 15 g šviežių krapų
Lydekos file lengvai pamarinuokite citrininiais pipirais, druska ir šviežiai maltų pipirų mišiniu.
2 valg.š. aliejaus pakaitinkite troškintuve, kuriame patroškinkite ketvirčiai supjaustytus pomidoriukus, smulkintus česnakus, kapotus bazilikus bei krapus. Viską patroškinkite ~ 15 minučių.
Likusiame aliejuje keptuvėje apkepkite lydekos file, vieną pusę ~3 min. apverskite ir dar kitą pusę tiek pat, dėkite į lėkštę, užpilkite padažu ir patiekite.
Prie šio patiekalo puikiai tinka šviežios įvairios daržovės bei žaliosios salotos kaip garnyras.