Lydeka pomidorų padaže

Ar minėjau, kad daugiau daržovių yra vienas naujametinių pažadų? Trumpai troškintos daržovės bei žuvis yra tiesiog tobulas derinys lengvai vakarienei, kai po darbų neturime daug laiko, o norisi kažko išties gardaus.

Reikės:

  • 4 lydekos file gabaliukai
  • citrininių pipirų
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų mišinio
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • 3 česnako skiltelės
  • 25 g šviežių bazilikų
  • 15 g šviežių krapų

Lydekos file lengvai pamarinuokite citrininiais pipirais, druska ir šviežiai maltų pipirų mišiniu.

2 valg.š. aliejaus pakaitinkite troškintuve, kuriame patroškinkite ketvirčiai supjaustytus pomidoriukus, smulkintus česnakus, kapotus bazilikus bei krapus. Viską patroškinkite ~ 15 minučių.

Likusiame aliejuje keptuvėje apkepkite lydekos file, vieną pusę ~3 min. apverskite ir dar kitą pusę tiek pat, dėkite į lėkštę, užpilkite padažu ir patiekite.

Prie šio patiekalo puikiai tinka šviežios įvairios daržovės bei žaliosios salotos kaip garnyras.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

1 + eighteen =