Ššššššš…. išduosiu paslaptį, Dovilė praktiškai nevalgo grybų… niu nebent retkarčiais voveraites arba ruduokes… traškias, skanias ir pakepintas ant sviestelio… kaip pas šviesaus atminimo babytę… Bet pievagrybiai gi irgi traškūs, skanūs grybai, kuriais gali lepintis ištisus metus 🙂 Ragavot vegetarišką sumuštinį su portabelo pievagrybiu? Mmmmm… daug dar nepraradot, bet būtinai paragaukit 🙂
O kas valgo grybus kai Dovilė prigamina? Mantas 🙂 ir jis valgo jų daug daugiau, ruošiant Lietuvišką virtuvė knygą ir atrandant kepintus baravykus su grietinės-kmynų padažu Mantas tiesiog murkė, kaip skanu, kaip gardu, tik KODĖL tiek MAŽAI?
Reikės:
- 15 didesnių pievagrybių
- 150 gr rikotos sūrio
- 100 gr tarkuoto parmezano sūrio
- 1 citrinos žievelė
- Sauja šviežių kalendrų (galite pakeisti krapais arba petražolėmis)
- 2 valg. š. lazdyno riešutų aliejaus (galite pakeisti kitu mėgstamu aliejumi, bet jei turite galimybę, būtinai paragaukite subtilaus riešutinio prieskonio suteikiančio šio aliejaus)
Pievagrybius nuplaukite, išimkite kotelius ir palikite apverstus ant popierinio rankšluosčio išdžiūti.
Rikotos sūrį sumaišykite su tarkuotu parmezanu, įtarkuokite citrinos žievelę ir pagardinkite kapotomis kalendromis.
Pievagrybiu kepurėles aptepkite riešutų aliejumi ir gausiai įdarykite įdaru.
Kepkite 200 karštumo orkaitėje ~ 15 minučių.
Rekomenduojame patiekti šiek tiek atvėsusius, bet ne šaltus, tuomet jie patys skaniausi.