Kopūstų ir morkų salotos su kedrinėmis pinijomis

Akys jau pasiilgo pavasario gaivos ir spalvų? Gėlių žiedų? Saulės spindulių?

Šiltnamiuose gal jau ir sėjate ridikėlius, lauke dar reikia palaukti šilumos, tad šiandien griebkite vitaminų iš tų daržovių, kurių turime 🙂 kopūstų ir morkų 🙂 Nustebsite, kad kopūstas turi itin gausiai vitamino C, o dar ir E, bei puikiai kovoja su toksinais. O ar reikia pasakoti apie morkų naudą? Tarkuojam ir pasikraunam daržovių naudos 🙂

Reikės:

  • 1 mažas baltagūžis kopūstas
  • 3-4 vidutinės morkos
  • 50 gr kedrinių pinijų
  • 2 valg. š. žalio pesto padažo
  • 2 valg. š. majonezo (galite pakeisti jogurtu)
  • 2 valg. š. natūralaus tiršto jogurto
  • Druskos ir šviežiai maltų pipirų
  • 1 valg.š. šviežių bazilikų
  • 1 valg.š. šviežių petražolių

Kopūstą supjaustome juostelėmis.

Morkas sutarkuojame šiaudeliais.

Sumaišome daržoves ir pabarstome kedrinėmis pinijomis.

Iš pesto, majonezo ir jogurto paruošiame padažą, kurį pagardiname druska ir pipirais pagal skonį. Gautu padažu užpilame salotas, bei išmaišome tik prieš pat patiekiant.

Pagardiname šviežiais bazilikais, petražolėmis.

Rekomenduojame padažą patiekti atskirai, kiekvienas tegul jo kiekį pasirenka pagal skonį.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

eleven + 14 =