Debesėlio varškėtukai

Mažajam pradėjus lankyti darželį žaviuosi jų meniu įvairove, turiu pripažinti, kad mes patys namie sau neleidžiame tokio skirtingo meniu, bet visuomet stengiuosi, kad maistas vaikui būtų kuo sveikesnis ir šviežesnis. Kadangi nelabai draugaujame su kvietiniais miltais, baltuoju cukrumi, o pageidavimuose nuskambėjus „keptų varškėtukų”, prisiminiau įsigytą tobulą „Kumutės aliejai” kokosų aliejų, kurio netepu, bet kuris dieviško poskonio virtuvėje draugas, o taip pat vaikučiams draugiškesnius speltos miltus ir… sodą, vietoj kepimo miltelių 🙂 Varškėtukai gavosi tokie lengvučiai, puručiai, skanučiai… kaip tikri debesėliai 🙂

Reikės (3-4 porcijos):

  • 500 g varškės
  • 2 kiaušinių
  • žiupsnelis druskos
  • 2 v.š. rudojo cukraus
  • 2 v.š. grietinės arba 1 v.š. kefyro
  • 1 nubrauktas arb.š. sodos
  • 4 v.š. su kaupu speltos miltų
  • kokosų aliejaus kepimui

Varškę ištrinkite su kiaušiniais, druska ir cukrumi.

Grietinę sumaišykite su sodą ir sudėkite į varškės masę bei permaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų.

Miltus įmaišykite iki vientisos tešlos ir kepkite ant mažos ugnies kantriai vartant varškėtukus.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

3 × 5 =