Mini piemenėlių pyragėliai

Tradiciškai piemenų pyragas „shepherd“ Didžiosios Britanijos virtuvėje gaminamas dažniausiai su jautiena, svogūnais, morkomis, o mes nusprendėme pagaminti mažas porcijines versijas, kurios ne tik paskanintos saldžia paprika, bet ir pasirinkta švelnesnė kalakutiena. O taip pat pagardiname sūriu kepant.

#KarantinoSkoniuKeliones keliauja po Didžiąją Britaniją kartu su Samčio užrašais, kuriuos rašanti Odeta būtent ir metė šį iššūkį 🙂

Reikės (maždaug 5-6 porcijoms):

  • 150 g bulvių
  • 100 g sviesto
  • 1 saldžiosios paprikos
  • 150 g saldžiųjų kukurūzų
  • 150 g žaliųjų žirnelių
  • 450 g maltos kalakutienos
  • 1 šaukšto sojos padažo
  • maltų pipirų pagal skonį
  • maltų rozmarinų pagal skonį
  • 150g tarkuoto fermentinio sūrio

Bulves išvirti ir sutrinti su 50 g sviesto.

Likusį sviestą išlydyti keptuvėje, pakepinti faršą su pipiras ir prieskoniais, įmaišyti sojos. Apkeptą faršą atidėti. Toliau keptuvėje pakepinti saldžiosios paprikos kubelius, pridėti saldžiuosius kukurūzus

Ir žirneliai į kompaniją

Sudedame kepintą faršą ir viską patroškiname 10 minučių

Į keramikinius indelius dedame mėsos ir daržovių sluoksnį

Uždengiame bulvių koše

Užberiame sūriu, mes labai mėgstame su juo užkepti, nors originale jis tikrai retai naudojamas

Kepame 190 °C 30 minučių. Patiekiame indeliuose

arba galite juos apversti aukštyn kojomis 🙂

Print Friendly, PDF & Email