Tradiciškai piemenų pyragas „shepherd“ Didžiosios Britanijos virtuvėje gaminamas dažniausiai su jautiena, svogūnais, morkomis, o mes nusprendėme pagaminti mažas porcijines versijas, kurios ne tik paskanintos saldžia paprika, bet ir pasirinkta švelnesnė kalakutiena. O taip pat pagardiname sūriu kepant.
#KarantinoSkoniuKeliones keliauja po Didžiąją Britaniją kartu su Samčio užrašais, kuriuos rašanti Odeta būtent ir metė šį iššūkį 🙂
Reikės (maždaug 5-6 porcijoms):
- 150 g bulvių
- 100 g sviesto
- 1 saldžiosios paprikos
- 150 g saldžiųjų kukurūzų
- 150 g žaliųjų žirnelių
- 450 g maltos kalakutienos
- 1 šaukšto sojos padažo
- maltų pipirų pagal skonį
- maltų rozmarinų pagal skonį
- 150g tarkuoto fermentinio sūrio
Bulves išvirti ir sutrinti su 50 g sviesto.
Likusį sviestą išlydyti keptuvėje, pakepinti faršą su pipiras ir prieskoniais, įmaišyti sojos. Apkeptą faršą atidėti. Toliau keptuvėje pakepinti saldžiosios paprikos kubelius, pridėti saldžiuosius kukurūzus
Ir žirneliai į kompaniją
Sudedame kepintą faršą ir viską patroškiname 10 minučių
Į keramikinius indelius dedame mėsos ir daržovių sluoksnį
Uždengiame bulvių koše
Užberiame sūriu, mes labai mėgstame su juo užkepti, nors originale jis tikrai retai naudojamas
Kepame 190 °C 30 minučių. Patiekiame indeliuose
arba galite juos apversti aukštyn kojomis 🙂