Čekiškų Bramborové bulvių kukulių blynai

Tai bent šalį šią savaitę parinko Živilė iš Valgė Spalvė… vis atsiverdavom paieškos langus, skaitydavom, diskutuodavom, bet vis… nelipo… Na ir kai šiandien prisėdau galvoti apie pietus… mintyse sukosi TIK BULVIŲ KUKULIAI. Kurie pavirto blynais 🙂

Originalus receptas slepiasi čia, galbūt Jūs vistik surasite teisingą manų naudojimo variantą, o mes pasilepinome gardžiais puriais blynais. Ačiū @valgėspalvė už iššūkį, kuris buvo tikras galvosūkis 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po sočią Čekijos virtuvę.

Reikės:

  • ~ 1 kg nuskustų ir supjaustytų bulvių
  • vandens bulvėms virti
  • 2 šaukštų druskos
  • 120 g miltų
  • 300 ml vandens manų kruopų košei
  • 3 kupinų šaukštų manų (naudojau pilno grūdo, bet tinka ir paprasti)
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių kupini šauktai krakmolo
  • Sviesto ir grietinės padažas patiekimui (nebūtina, galite pakeisti tiesiog grietine ar jogurto)
  • upėtakio ikrų (nebūtina)

Užvirti vandenį su 1 šaukštų druskos ir bulvėmis. Virti 20 minučių kol bulvės visiškai išverda ir byra. Bulves nusunkti, sutrinti iki purios košės ir palikti atvėsti.

Vandenį manų košei užvirti. Supilti manų kruopas ir pastoviai maišant virti ko sutirštėja. Perdėti į didesnį dubenį, įdėti šaukštą drusškos, šaukštelį kepimo miltelių, suberti miltus ir viską gerai išmaišyti.

Manų košę su miltais, sumaišyti su trintomis bulvėmis. Palikti atvėsti iki galo.

Į masę įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Štai čia… staiga supratome, kad galbūt neteisingai supratome originalų receptą ir tikėtina reikejo naudoti tiesiog… sausus manus 🙂

Bet… gelbėjimo planas B, pridedame porą šaukštų krakmolo, išmaišome ir ant aliejaus bei sviesto kepame blynus. Jie gaunasi purūs ir minkštučiai.

Patiekite pagal savo skonį tiek su mėgstamu padažu, tiek su grietine ar jogurtu be priedu. O gurmė skoniui jei turite papuoškite įkriukais.

Print Friendly, PDF & Email