Indiška pomidorų sriuba su krevetėmis

Kai Laura sugalvojo keliauti po Indijos virtuvę, iš galvos nėjo kvapnūs troškiniai, tačiau tai oras vis buvo netinkamas, tai nuotaika, tai ingredientų pritrūkdavo, o čia kaip tik namie šviežios krevetės ir kvapnių pomidorų tyrė 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones ragauja kvapnią Indiją 🙂

Reikės:

  • 1 litro trintų pomidorų
  • 2 didesnių obuolių
  • 2 lauro lapų
  • 1 cinamono lazdelės
  • 2 kardamono ankštelių arba žiupsnelio malto
  • 1 šaukštelio kumino
  • vieno čili
  • 2-3 cm imbiero
  • 3 šaukštų ghee sviesto
  • 300-400 g nuvalytų krevečių
  • indiškų prieskonių pagal skonį (naudojau Santa Maria Corry Mango)
  • saujos šviežios kalendros

Pradėkite nuo krevečių, jas lengvai pamarinuokite su Santa Maria indiškais prieskoniais.

2 šaukštus sviesto išlydykite, pakepinkite sausus prieskonius, sudėkite tarkuotą imbierą ir smulkintą čili.

Obuolius nulupkite ir supjaustykite. Sudėkite obuolius į prieskonių ir pakepkite iki 10 minučių, kol suminkštėja. Tuomet supilkite trintus pomidous ir troškinkite iki 20 minučių, kad visi prieskoniai atsiskleistų.

Ant likusio sviesto apkepkite krevetes, po 1 minutę iš abiejų pusių.

Kai sriuba jau išsitroškinus, pertrinkite per sietelį, kad jame liktų prieskoniai.

Apkepintas krevetes sudėkite į sriubą ir dar patroškinkite porą minučių.

Patiekite su šviežiomis kapotomis kalendromis.