Kai Laura sugalvojo keliauti po Indijos virtuvę, iš galvos nėjo kvapnūs troškiniai, tačiau tai oras vis buvo netinkamas, tai nuotaika, tai ingredientų pritrūkdavo, o čia kaip tik namie šviežios krevetės ir kvapnių pomidorų tyrė 🙂
#KarantinoSkoniuKeliones ragauja kvapnią Indiją 🙂
Reikės:
- 1 litro trintų pomidorų
- 2 didesnių obuolių
- 2 lauro lapų
- 1 cinamono lazdelės
- 2 kardamono ankštelių arba žiupsnelio malto
- 1 šaukštelio kumino
- vieno čili
- 2-3 cm imbiero
- 3 šaukštų ghee sviesto
- 300-400 g nuvalytų krevečių
- indiškų prieskonių pagal skonį (naudojau Santa Maria Corry Mango)
- saujos šviežios kalendros
Pradėkite nuo krevečių, jas lengvai pamarinuokite su Santa Maria indiškais prieskoniais.
2 šaukštus sviesto išlydykite, pakepinkite sausus prieskonius, sudėkite tarkuotą imbierą ir smulkintą čili.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite. Sudėkite obuolius į prieskonių ir pakepkite iki 10 minučių, kol suminkštėja. Tuomet supilkite trintus pomidous ir troškinkite iki 20 minučių, kad visi prieskoniai atsiskleistų.
Ant likusio sviesto apkepkite krevetes, po 1 minutę iš abiejų pusių.
Kai sriuba jau išsitroškinus, pertrinkite per sietelį, kad jame liktų prieskoniai.
Apkepintas krevetes sudėkite į sriubą ir dar patroškinkite porą minučių.
Patiekite su šviežiomis kapotomis kalendromis.