Mini naminiai kebabai

greitas maistas kartais patinka ir mums 🙂 bet šių kebabų itin greitais nepavadinčiau… yra ką paveikti, bet poto skonis atperka visus vargus 🙂

kebabas3

Reikės (2-3 porcijos arba 6 nedideli kebabai):

Lavašui:

  • 100 ml šilto vandens (tik ne karšto!!!)
  • 5 v.š aliejaus
  • 1 v.š cukraus
  • 0,5 a.š druskos
  • 1 v.š sausų mielių
  • 2 a.š viduržemio prieskonių mišinio
  • 300g miltų

Įdarui:

  • 200-300 gr kinietiško kopūsto
  • 2 pomidorai
  • 2 nedideli arba pusė ilgavaisio agurko
  • 300-400 gr keptos mėsytės (supjaustytos plonomis juostelėmis)
  • druskos, pipirų

Padažui

  • 3 v.š majonezo
  • 3 v.š pomidorų padažo
  • 2 skiltelės česnako

Pirma gaminam lavašus: mieles sumaišome su cukrumi, supilame į šiltą vandenį ir paliekame kol užputoja. Tuo tarpu miltus sumaišome su druska, supilame aliejų, mieles ir visai gerai išmynkome. Paliekame pakilti ir padvigubėti ~ 30 min. Padaliname gautą tešlą į 6 lygias dalis, kiekvieną jų iškočiojame plonai į apvalų lakštą, kuri kepame sausoje keptuvėje iš kiekvienos pusės kol pagelsta, svarbu neperkepti, nes poto bus trapūs, todėl kepkite iš kiekvienos pusės iki 1 minutės. Išimtus apipurškiame vandeniu ir laikome sandariai maišelyje, kad neišdžiūtų.

Toliau ruošiame įdarą: daržoves supjaustome smulkiai, pagardiname druska ir pipirais, sumaišome. Mėsos gabaliukus, jei šalti, pakepiname keptuvėje.

Paskutinis padažas: sumaišome majonezą ir pomidorų padažą, įspaudžiame česnakus ir viską gerai išmaišome.

Galiausiai viską surenkame: lavašas, paskleidžiame daržoves, uždedame mėsos, padažo 2-3 a.š. ir suvyniojame. Pakepiname sausoje keptuvėje kol sukietėja lavašas ir abiejų pusių ir skanaujame 🙂

kebabas33

Print Friendly, PDF & Email

2 komentarai “Mini naminiai kebabai

  1. joooo… naminio lavašo tešla išties ypatingai skani gavosi 🙂 su pirktiniu nepalyginsi 🙂 gaila keptuvė maža, dideli nesigauna, nu bet ir mažiukai skaniai valgėsi 🙂

Komentuoti: admin Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

5 × two =