greitas maistas kartais patinka ir mums 🙂 bet šių kebabų itin greitais nepavadinčiau… yra ką paveikti, bet poto skonis atperka visus vargus 🙂
Reikės (2-3 porcijos arba 6 nedideli kebabai):
Lavašui:
- 100 ml šilto vandens (tik ne karšto!!!)
- 5 v.š aliejaus
- 1 v.š cukraus
- 0,5 a.š druskos
- 1 v.š sausų mielių
- 2 a.š viduržemio prieskonių mišinio
- 300g miltų
Įdarui:
- 200-300 gr kinietiško kopūsto
- 2 pomidorai
- 2 nedideli arba pusė ilgavaisio agurko
- 300-400 gr keptos mėsytės (supjaustytos plonomis juostelėmis)
- druskos, pipirų
Padažui
- 3 v.š majonezo
- 3 v.š pomidorų padažo
- 2 skiltelės česnako
Pirma gaminam lavašus: mieles sumaišome su cukrumi, supilame į šiltą vandenį ir paliekame kol užputoja. Tuo tarpu miltus sumaišome su druska, supilame aliejų, mieles ir visai gerai išmynkome. Paliekame pakilti ir padvigubėti ~ 30 min. Padaliname gautą tešlą į 6 lygias dalis, kiekvieną jų iškočiojame plonai į apvalų lakštą, kuri kepame sausoje keptuvėje iš kiekvienos pusės kol pagelsta, svarbu neperkepti, nes poto bus trapūs, todėl kepkite iš kiekvienos pusės iki 1 minutės. Išimtus apipurškiame vandeniu ir laikome sandariai maišelyje, kad neišdžiūtų.
Toliau ruošiame įdarą: daržoves supjaustome smulkiai, pagardiname druska ir pipirais, sumaišome. Mėsos gabaliukus, jei šalti, pakepiname keptuvėje.
Paskutinis padažas: sumaišome majonezą ir pomidorų padažą, įspaudžiame česnakus ir viską gerai išmaišome.
Galiausiai viską surenkame: lavašas, paskleidžiame daržoves, uždedame mėsos, padažo 2-3 a.š. ir suvyniojame. Pakepiname sausoje keptuvėje kol sukietėja lavašas ir abiejų pusių ir skanaujame 🙂
joooo… naminio lavašo tešla išties ypatingai skani gavosi 🙂 su pirktiniu nepalyginsi 🙂 gaila keptuvė maža, dideli nesigauna, nu bet ir mažiukai skaniai valgėsi 🙂
Na bet manau skonis darbą atperka 🙂