Brandintos jautienos kepsnys

kartais pasitaiko, kad parduotuvėje nusiperki ką nors… ko visai neplanavai pirkti… taip pas mane namo parkeliavo brandinta jautienos nugarinė… ir ką aš su ja darysiu? niekad nei valgiau? nei gaminau? sukau smegenis visą vakarą, kol išdrįsau paklausti blogerių tokio  blondiniško klausimo  🙂 didelis AAAAAAAAAAAČIŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪ Aušrai iš Vaikai ir Vanilė, kurį išgirdo mano klausimą ir ant smūgio surašė super paprastą receptuką 🙂 jau beskaitant seilės tyso, o šiandien bekepant abu stovėjom ir mėgavomės nuostabiu kvapu virtuvėje…

brandintos jautienos steikas (1)3

Reikės:

  • brandintos jautienos nugarinės
  • šlakelio aliejaus kepimui
  • 1-2 v.š. šalto sviesto
  • 30 ml armanjako
  • druska, pipirai

Mėsos nereikia nei mušti, nei marinuoti, tiesiog supjaustyti 3-4 cm storumo kepsniais ir pabarstyti druska, bei šviežiai maltais pipirais iš abiejų pusių.

Gerai įkaitintoje keptuvėje storu dugnu ant aliejaus čirškiname kepsniukus, vieną šoniuką 3-4 minutes ir kitą tiek pat. Išimam į pašildytą lėkštę ir leidžiam mėsytei pailsėti, susigulėti 10-15 min.

Keptuvėje įmetam šaltą sviestą, išlydome, šliūkštelim armanjako, pamaišome, pilame ant kepsnių ir kaip sakė Aušra PUOTAUJAM!!!

Garnyrui puikiaisiai tiko tiesiog vyšninių pomidoriukų salsa su bazilikais ir aliejumi.

brandintos jautienos steikas (2)3

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

five + twenty =