Tutti frutti sausainiai

praūžė šventės… užkimšusios pilvus ir širdis tikiuosi maloniais stebuklais… o akys tiesiog ilgisi ko nors spalvoto… ko nors mielo… skanaus… prie arbatos puodelio… visus kalėdinius biscoti išdalinus užsimaniau dar ko nors su džiovintais vaisiais… riešutais.. ko nors ypatingo, naujo, nebandyto ir neragauto… per visas idėjų paieškas šis receptukas buvo pastebėtas ir įkeltas į būsimų išbandymų sąrašą iki… jo diena išaus 🙂 ir ji šiandien 🙂 labai daug visko dedasi, tad šiek tiek pasikoregavau pagal tai ką turėjau namie ir kas tiko mano skoniui 🙂 ir žinoma didesnei normai 🙂 juk gerais dalykais gera dalintis 🙂

Turi fruti sausainiukai (2)3

Reikės:

  • 550 g džiovintų vaisių (lygiomis dalimis naudojau papają, greipfruktus, spanguoles)
  • 4-5 v.š. saldaus likerinio vyno (aš naudojau Late Harvest)
  • 5 v.š. migdolų drožlių
  • 5 a.š. citrinos sulčių (pusė didesnės citrinos)
  • 300 ml tirpinto nesūdyto sviesto
  • 150 ml cukraus
  • 7 v.š. rudojo cukraus
  • 3 mažesni kiaušiniai
  • 1 a.š. su kaupu meduolių prieskonių
  • 1a.š. nubrauktas druskos
  • 800 ml miltų

Vaisius supjaustome vienodais kubeliais, sumaišome su riešutais, užpilame vynu ir citrinos sultimi0s, pamaišome ir palaikome per naktį kambario temperatūroje, inde apsuktame maistine plėvele.

Tirpintą sviestą suplakame su cukrumi ir ruduoju cukrumi iki vienalytės masę, po vieną imušiame kiaušinius ir kaskart gerai išplakame. 

Miltus sumaišome su druska ir meduolių prieskoniais.

Sviesto, cukraus ir kiaušinių masę sumaišome su miltais, gerai išmaičius, supilame vaisių ir riešutų masę ir viską gerai išmaišome, išmynkome. Tešla gaunasi lipni, bet tokia ji ir turi būti. Drėgnomis rankomis formuojame pailgus batoniukus 3-4 cm skersmens (man gavosi du didesnio ilgio, galit formuoti tris), suviniojame juos į maistinę plėvelę, pakočiojame, kad būtų kuo apvalesni ir dedame į šaldiklį. Tešlai sustingus supjaustome 1-1,5 cm storio sausainiais ir kepame įkaitintoje iki 180 karštumo orkaitėje 15-18 min ant skardos išklotos kepimo popieriumi. 

Turi fruti sausainiukai (3)3

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

4 + 17 =