Kažkada tokius „ale zuikius” pirkdavau parduotuvėje jau iškeptus, kol vieną kartą jis buvo pilnas riebių lašinių viduje… fuiiiiii… nuo tada jau keletą metų kepu juos namie pati 🙂 jis puikiai tinka tiek karštam, tiek šaltam patiekalui, o taip pat ir labai tinka pusryčių sumuštiniams 🙂 interneto platybėse galite rasti begales tokio kepsnio variacijų, man patiko Forelles siūlomas 🙂
Reikės:
- 2 v.š. sviesto
- 1 poras
- 250 g pievagrybių (rinkitės mažesnius)
- 5 griežinėliai rūkytos šoninės
- 2 a.š. džiovintų itališkų žolelių mišinio (bazilikas, raudonėlis, mairūnas, čiobrelis, rozmarinas)
- ~ 1 kg maltos kalakutienos šlaunelių mėsos
- 3 v.š. džiūvesėlių
- 1 kiaušinis
- žiupsnelis rūkytos paprikos
- druskos, pipirų pagal skonį
Sviestą ištirpiname keptuvėje ir pakepiname susmulkintą baltąją poro dalį iki minkštumo. Pridedame smulkintos šoninės, ketvirčiais supjaustytus pievagrybius, pagardinkite druska, pipirais ir apkepus palikite atvėsti.
Kalakutienos faršą sumaišykite su rūkyta paprika, itališkomis žolelėmis, kiaušiniu, džiuvesėliais, sudėkite apkepintus porus su šonine ir pievagrybiais, viską gerai išmaišę, pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais.
Sudėkite visą kepsnio masę į kepimo indą (naudojau silikoninę pailgą formą, todėl jos niekuom netepu ir nekloju kep. popieriaus, kitoms formos reikėtų) ir kepkite 200 karštumo orkaitėje 50-60 min. jei labai dega kepsnio paviršius pridenkite folija.