Kadanors ateityje pažadu iškepti pati reikalingų jiems bandelių… užauginti darže salotą ir ridikėlį… pagaminti naminį majonezą… tuno pagauti nepažadu, bet Mukatano idėja tikrai verta dėmesio, juolab, kad labai paprasta, greita ir skani 🙂
Reikės:
- 4 skardinės po 185 g tunų gabaliukų savose sultyse
- 2 nedidelių česnako skiltelių
- pusės citrinos žievelės
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 125 ml maltų džiūvėsėlių
- 2 didelių kiaušinių
- 1 a.š. džiovintų bazilikų
- 1 a.š. džiovintų raudonėlių
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
- maltų pipirų mišinio, druskos pagal skonį
- 2 v.š. aliejaus
- 5 sumuštinių bandelių
- 3 valgomųjų šaukštų sviesto
- 2-3 didesnių ridikėlių
- 5 salotų lapų
- mėgstamo sūrio
- majonezo
Tuną iškabinti iš skardinių į sietelį ir palikti gerai nuvarvėti skysčiams, retsykiais vis pamaišyti. Nuvarvintą tuno masę pagardinti prieskoniais, česnakais, citrinos sultimis, nutarkuoti citrinos žievelę, pridėti kiaušinių ir džiuvėsėlių ir viską gerai išmaišyti. Padėti į šaldytuvą sutvirtėti min 30 min arba per naktį, jei norite greičiau iš ryto pasikepti pusryčiams.
Tuno mišinį padalinkite į 5 dalis ir suformuokite paplotėlius, kurių kiekvieną apkepkite aliejuje iš kiekvienos pusės po 4 min.
Bandelių puselės pakepkite keptuvėje išlydžius sviestą. Susluoksniuokite sumuštinius, patepę apkeptas bandeles majonezu, uždėję salotos lapą, sūrio lapelį, tuno paplotėlį ir ridikėlius, bei bandelės kepurėlę.
Skanaukite dar šiltus su mėgstamos kavos/arbatos puodeliu 🙂