Slyvų klafutis

Slyvų klafutis (pranc. Clafoutis aux prunes) –  tobulas desertas kiekvienam skoniui, nes galima slyvas pakeisti praktiškai bet kuom, o iškepti super paprasta 🙂 Idėja jau seniai buvo nužiūrėta iš IRRI tinklaraščio, bet ilgą laiką vis nebuvo progos pabandyti… tai nebuvo slyvų, tai jų nesezonas, tai nėra progos, tai tiesiog pamiršti… kol vieną dieną be jokios progos jis ėmė ir išsikepė… bei sužavėjo… savo paprastumu, skonio įvairove ir ypatingu gardumu ragaujant šiltą su mėgstamais ledais 🙂 REKOMENDUOJU!!!

Clafutis (3)6

Reikės (7 porcijos):

  • 600 gr slyvų be kauliukų, supjaustytų skiltelėmis,
  • 3 kiaušiniai
  • 300 ml pieno
  • 8 valg. š. rudojo cukraus (galima keisti į paprastą) + pabarstymui
  • 3 v. š. miltų
  • 2 v. š. vanilinio cukraus
  • gabaliukas sviesto formos patepimui
  • žiupsnis druskos
  • cukraus pudros pabarstymui
  • 100 gr migdolų plokštelių

Clafutis (2)6

Mikseriu išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi bei druska iki purios masės.

Tuomet sudedame išsijotus miltus ir viską gerai išmaišome.

Supilame pieną ir vėl viską išmaišome iki vienalytės masės, be miltų kamuoliukų.

Kepimo formą (galima naudoti mažesnes sufle tipo, galima kepti vienoje didelėje, bet rekomenduoju nepridegančias) ištepame sviestu, pabarstome cukrumi. Sudedame slyvų skilteles, pabarstome pusę migdolų kiekiu ir užpilame tešlos mase bei pabarstome likusiais migdolais.

Orkaitę įkaitiname iki 250 laipsnių, kepame paruoštą klafutį joje ~7 minutes, tada sumažiname iki 180 laipsnių ir kepame dar 20 minučių. Jeigu paviršius per daug ruduoja – galima pridengti folija.

Skanaujame dar šiltą su mėgstamais ledais ir pabarstytą cukraus pudra 🙂

P.s: dar nebandžiau su kitais vaisiais ir uogomis, bet tai tikrai bus išbandyta, nes labai paprasta, greita ir skanu.

Clafutis (1)6

Print Friendly, PDF & Email

3 komentarai “Slyvų klafutis

  1. Sveiki, kur galima įsigyti tokių formelių? Tikrai norisi išbandyti – labai paprastai pagaminami atrodo 🙂

    1. Džiugu, kad norisi išbandyti, tikrai labai paprasta ir skanu, jau kepiau ir su kriaušėmis, taip pat skanu. Dabar ruošiuosi su vyšniomis kepti 🙂
      Formeles pirkau indų parduotuvėje, tiktų bet kokios formelės sufle kepimui, labai patogu kad vienoje formelėje viena porcija gaunasi 🙂
      Kaune jei ieškosit pabandykit Žanos ar Bohemios indų parduotuvėje 🙂

  2. ojojoj, geriu kavą ir seilė tysta 🙂 Aš irgi esu kepusi šį gėrį, ir su slyvom, ir su trečnėm, ir su vyšniom, ir su mėlynę-avietėm. Visaip gerai 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

eleven − six =