pas mus šeimoje dažnai kyla diskusijos dėl garnyrų… vienas mėgsta bulves, kitas labiau mėgsta ryžius, dar kitos kruopos labai mėgstamos, bet makaronai ypač dievinami Mantuko bet kokia forma 🙂 kadangi praeitą savaitę išnaudojau ryžių limitą… reikia kažkaip gelbėt padėti su makaronais 🙂 tiksliau… kompromisuoti 🙂
Reikės:
- 500 gr tagliatelle makaronų (susuktos juostelės į tokius lizdelius:) )
- 300 gr saliami
- 1 raudona paprika
- 100 gr rukolos
- 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
- 50 gr tarkuoto Džiugo sūrio
- šiek tiek džiovintų bazilikų
Saliami dešrą ir papriką supjaustomis mažais kubeliais. Saliami pakepiname ant sauso keptuvės, kol pradeda skirtis riebaliukai, tuomet sudedame papriką ir pagardiname baziliku bei rūkyta paprika. Kadangi šaldytuve pasigedau tai nebuvo įdėtas, bet čia labai tinka ir česnakas 🙂
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje ~ 7 min, nusunkiame, grąžiname į t patį puodą, užpilame paprikų ir saliami „padažu”, įdedame rukolos ir viską išmaišome.
Iškart dedame į lėkštes ir apibarstome Džiugo sūriu 🙂