Kreminis sūrio pyragas

šis gardus receptas dar vasarą buvo nužiūrėtas… ir net varškės masė buvo tuomet nupirkta, bet dienos šviesos jis neišvydo… tad išbandyti pavyko tik vėlyvą rudenį 🙂

Reikės

  • 1 kg. pertrintos varškės (tokia kreminė varškė būna specialiai tortas ir pyragams)
  • 5 kiaušinių
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 pakelio pudingo
  • 1 v. š. bulvių krakmolo
  • 200 g. minkšto sviesto
  • 1 v.š. vanilinio cukraus
  • žiupsnelio drukos

Atskirtus kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (tiesa… prieš tai paragaukite varškės masės, jeigu ji saldi, cukraus kiekį pamažinkite). Toliau sudedame minkštą sviestą, krakmolą ir pudingą, išmaišome. Palaipsniui maišant sudedame varškės masę. Maišome iki purios mazės. 

Atskirai su žiupsneliu druskos išplakame baltymus iki standumo, kad iš dubenėlio masė nekristų. Jei baisu kad išplakėt nepakankamai, tuomet galit ant drąsos įdėti 1 a. š. kepimo miltelių 🙂

Išplaktus baltymus atsargiai sumaišome su varškės mase.

Kepimo indą (naudojau stačiakampio formos) iklojame kepimo popieriumi, šonus patepame sviestu ir supilame varškės masę. Kepame į įkaitintoje iki 180 orkaitėje su ventiliatoriumi ir kepame ~ 1 valandą. Kai paviršius paruduos – pridenkite jį kepimo popieriumi. 

Pyragui iškepus, išjunkite orkaitę, praverkite dureles ir palikite pyragą atvėsti, kai visiškai atvės išimkite iš formos ir padėkite bent 6 val. į šaldytuvą, o geriausiai palaikyti per naktį, tik tada pjaustykite. 

Skanaus burnoje tirpstančio skanėsto 🙂