Keptų baklažanų užkandis

visuomet ponas baklažanas atrodė nevalgomas… parduotuvėje gražiai atrodė tik jo spalva… bet šis receptas taip viliojančiai skamba… kad nesusilaikiau 🙂

Reikės:

  • 2 baklažanų (maždaug kiekvienas po 200 gr.)
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 kiaušiniai
  • 60 gr. grietinės
  • pusė šaukšto alyvuogių aliejaus
  • šaukštas sviesto
  • druskos, pipirų
  • 2 a.š. rūkytos paprikos
  • 2 šaukštai grybų miltelių

 

Baklažanus supjaustyti kubeliais, kiaušinius išplakti su druska ir pipirais ir užpilti ant pjaustytų baklažanų, gerai permaišyti ir palikti pastovėti iki 15 min.

Keptuvėje įkaitinti sviestą su aliejumi ir pakepinti česnakus. Suberti baklažanus greitai maišant be pertstojo, kad iš kiaušinių masės nesigautų omletas. Viską tolygiai apkepinti, suberti grybų miltelius, permaišyti, uždengti dangčiu ir patroškinti, kol baklažanai visai suminkštės.

Sudėti grietinę, gerai permaišyti patroškinti dar iki 5 min.

 

Print Friendly, PDF & Email