Kisieliaus desertas

Nieko čia paslaptingo, stebuklingo, tiesiog labai paprastas ir skanus desertas. Šiek tiek tirštesnis nei mums įprastas, kabinamas šaukštais, primena net labai minkštą želė. Labai gardus su plakta grietinėle. Gerai, neslėpsime, su grietinėle jis tikra kalorijų bomba, bet tooooookio gerumo, kad pamiršti, suvalgai ir eini ratuką vieną kitą aplink rajoną 😀

#KarantinoSkoniuKeliones po įdomią, artimą, skanią Ukrainą 🙂

Reikės:

  • 2 stiklinės įvairių šaldytų uogų (naudojome braškes, šilauoges, gervuoges)
  • 0,5 stiklinės uogų sirupo
  • 1 litras vandens
  • 2-3 kupini valg. š  bulvių krakmolo
  • 1 cinamono lazdelė
  • pusė citrinos

Užvirinkite vandenį su cinamono lazdele, įpilkite uogų sirupo. Sudėkite uogas, pavirkite 5-10 minučių kol uogos suminkštėja. Įspauskite citrinos sults.

0,5 stiklinės vandens sumaišykite su krakmolu, supilkite į verdamas uogas, pastoiai maišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Gaunasi itin tirštas kisieliaus desertas, kurį galima patiekti su plakta grietinėle arba tiesiog vieną.

Prieš pilstant į stiklines šiek tiek atvėsinkite, išimkite cinamono lazdelę.