Makaronų apkepas

Kokia gi ta Ukraina? Labai artima. Pirmoji mintys pažiūrėjus į receptų top 10. Paprasti produktai, žinomi net receptai. Kuriuos čia bandyti, kuom save nustebinti. Pasiklausėme tų, kurie gimė ir užaugo ten, vualia, tiek variantų privardino, kad teko nemenkai pasukti galvą, nes pavadinimai lyg iš senovės tikrai nepadėjo. Vienok šios šalies virtuvei tikrai esame dėkingi, nes ji iš ties… Labai artima 🙂

Šis makaronų apkepas saldus, bet manome ir sūrus variantas gali puikiai susivalgyti. Ukrainoje jis vadinamas БАБКА ir vienok tai tikrai ne mielinė boba 🙂 #лапшевник #макаронник #запеканка #бабка

#KarantinoSkoniuKeliones prasideda po Ukrainą!

Reikės:

  • 200 g makaronų (geriausiai tiks vermišeliai)
  • 3 kiaušiniai
  • 3 valg. š. grietinės
  • 50 g sviesto + papildomai kepimo indui ištepti
  • 1 valg. š. vanilinio cukraus
  • 1 valg. š. cukraus + 1 valg. š. paviršiui pabarstyti
  • 2 didelės saugos razinų
  • 150 g grūdėtos varškės

Makaronus pilnai išvirkite pagal gamintojo instrukcijas. Nupilkite vandenį.

Į dar karštus makaronus įmaišykite sviestą, cukrų, vanilinį cukrų. Maišykite kol sviestas ištirpsta. Sudėkite razinas, varškė, vėl išmaišykite.

Kiaušinius lengvai suplakite su grietine. Užpilkite 2/3 makaronus ir išmaišykite.

Makaronus sudėkite į sviestu išteptą kepimo indą, tolygiai paskirstykite, paviršių išlyginkite ir užpilkite likusiu kiaušiniu plakiniu. Pabarstykite 1 šaukštu cukraus, tuomet paviršius skaniais karamelizuosis.

Kepkite 190 °C orkaitėje 35 minutes. Galima patiekti su jogurtu ar grietine. O gal patiks ir be jokių papildomų pagardų? Pabandyk, parašyk 🙂

Print Friendly, PDF & Email