Virtinukai su vyšniomis

Mėgstame virtinukus, ypač dažnai juos gaminame su plikyta tešla, kur itin lengvai formuojasi. Tačiau ukrainietiški virtinukai pasižymi itin standžia, tvirta tešla, kuri tikrai tiktų ir nevirtos mėsos įdarui. O labiausiai nustebino, kad gamyboje naudojamas kefyras arba pasukos. Darbo bus, bet… skonis atpirko visus vargus vargelius 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po įdomią, artimą, skanią Ukrainą 🙂

Reikės (~20-25 virtinukams):

  • 1/3 puodelio kefyro (arba pasukų)
  • 1 puodelio šilto vandens
  • 1 L arba XL kiaušinio
  • žiupsnis druskos
  • 3 ir 1/2 puodelio kvietinių baltų miltų + 3 šaukštai kočiojimui
  • šaldytų vyšnių (lėtai atšildykite prieš gamybą ant sietelio, kad nuvarvėtų perteklinis skystis)
  • cukraus pagal skonį

Elektriniu mikseriu išplakite kartu kefyrą su vandeniu, kiaušiniu ir druska.

Toliau su tešlos kabliu maišant supilkite 2 puodelius miltų. Maišykite kol gerai susimaišys. Toliau pilkite po 1/2 puodelio miltų ir kaskart gerai išmaišykite. Galiausiai tešlą minkykite dar 10-15 minučių kol tešlai sulimpa į vieną kamuolį ir jau galima perkelti kočioti.

Atšildytas vyšnias sumaišykite su cukrumi, galite pagardinti ir vaniliniu cukrumi. Leiskit nuvarvėti papildomai atsiradusiems skysčiams.

Iškočiokite tešlos lakštą, išspauskite apskritimus. Dėkite vyšnių įdarą, užspauskite kraštus. Pabarstykite miltais.

Užvirinkite vandenį, šiek tiek pasūdykite. Sudėkite po 10 virtukų vienam virimui. Virkite, kol iškyla į paviršių, tuomet pavirkite dar 10-15 minučių, priklausomai nuo jų dydžio. Tešla turi visiškai išvirti.

Patiekite su grietine arba jogurtu.

Print Friendly, PDF & Email