iki kalėdų liko… 1 mėnuo… 3 savaitės.. 1 diena… tačiau šis patiekalas tikras kalėdos Jūsų pilvams 🙂
Reikės (3-4 porcijos):
- 500 g kiaulienos nugarinės
- 1 v.š. medaus
- 1 v.š. aliejaus
- 1 a.š. maltos kalendros
- 1 a.š. aštrios paprikos miltelių
- 1a.š. penkių pipirų mišinio
- 1 a.š. druskos
Salotoms:
- 2 v.š. aliejaus
- 1 lauro lapas
- 400 g raudonojo kopūsto, supjaustyto griežinėliais
- 1 rūgštus žalias obuolys, supjaustytas juostelėmis
- 150 ml raudonojo vyno
- 1 cinamono lazdelė
- 15 gvazdikėlių
- 1 a.š. cukraus
- 1 a.š. balzamiko acto kremo
- druskos
Visus salotų ingridientus, išskyrus balzamiko acto kremo, sudedame į troškintuvą ir kaitiname kol užverda, tuomet troškiname 35 min. karts nuo karto pamaišant. Išsitroškinus įpilame balzamiko acto kremo ir dar patroškiname 5 min.
Nugarinę apkepiname ant aliejaus iš visų pusių, apskrudiname, tuomet aptepame medumi, apibrastome sumaišytais prieskoniais. Kepame įkaitintoje iki 150 karštumo orkaitėje ~ 20 minučių (kepimo laikas priklauso nuo gabaliuko dydžio). Suvyniojame iškeptą nugarinę į foliją ir palaikome karštoje orkaitėje dar 5 min.
Patiekiame plonai supjaustytais griežinėliais kartu su karštomis kopūstų salotomis. Dar garnyrui tinka virti grikiai.