lapkritis – tikrasis moliūgų mėnuo, turbūt populiariausias jis ne tik kaip papuošimas, bet kaip ir patiekalų pagrindinė sudedamoji dalis. Knygos „Naujojo šaukšto receptai” moliūgų rizotas švelniai primena… kelionę į Italiją… mmmm
Reikės (4 porcijoms):
- 500 g moliūgo minkštimo
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus
- 300 g ryžių (rekomenduoja rizoto, bet man jazmine patys skaniausi)
- 650 g vištienos sultinio
- 100 ml balto vyno
- 100 g smulkiai tarkuoto parmezano
- 1 v.š. sviesto
- sauja kalendrų
- drusko, pipirų, itališkų žolelių prieskonių
Moliūgus supjaustome kubeliais ir pakepiname ant aliejaus su smulkintomis kalendromis. Sudedame ryžius ir maišant pakepiname kol jie tampa skaidrūs.
Užpilame vyno ir išgariname alkoholį. Tuomet dalimis palaipsniui supilame vištienos sultinį, verdame ant labai mažos ugnies, vis pamaišant ~15-20 minučių.
Sudedame parmezaną, sviestą, pagardiname prieskoniais ir viską gerai išmaišome.