labiausiai laukiu savaitgalio pusryčių… kuriems nereikia konkretaus laiko atsikelti… kuriems nereikia skaičiuoti minučių… kuriais gali mėgautis niekur neskubant… pamačius Daivutės avokadą su juodaisiais pipirais jau žinojau… savaitgalio pusryčiams jis tiks tobulai… nes labai mėgstu avokadą 🙂
Reikės (1 porcijai):
- 1 gerai sunokusio avokado
- 1 v. š. sojos padažo
- 1 v. š. citrinos sulčių
- 1 v. š. lazdyno riešutų aliejaus
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- žiupsnelio aštrios maltos rūkytos paprikos ar aitriųjų paprikų miltelių
- 1 kamuoliuko mocarelos
Pirmiausia pasigaminame užpilą – sumaišant soją, citrinos sultis, aliejų ir žiupsnelį paprikos. Kadangi sūrumas priklauso nuo sojos padažo, o jie dažnai labai skiriasi, pasireguliuokite pagal savo naudojamą, nes maniškis buvo itin tamsus ir sūrus, tad tikrai gali būti kartais to šaukšto būti tiek per daug, tiek per mažai 🙂
Mocarelos kamuoliuką supjaustome griežinėliais, avokadą perpjauname per pusę, nulupame ir supjaustome griežinėliais. Išdėliojame lėkštėje ir palaistome paruoštu užpilu. Pabarstome šviežiai maltais pipirais.
Skanaujame su šviežiai spaustomis apelsinų sultimis… mmmm… tobuliems savaitgaliais 🙂
Kokiu kitu aliejumi būtų galima pakeisti riešutų aliejų, na neturiu aš tokio…….gal alyvuogių tiktų?
Riešutų aliejus tinka dėl savo prieskoninių savybių, kadangi labai mėgstu riešutus, tai jis man ypač skanus 🙂 drąsiai naudokit bet kokį kitą Jums patinkantį aliejų 🙂