dar vienas aromatingas ir skanus knygos „Naujojo šaukšto receptai” patiekalas 🙂
Reikės (4 porcijoms):
- 500 vištienos krutinėlės be odos ir kaulų
- 4 v.š. + 4 v.š. sojos padažo
- 1 a.š. paprikos miltelių
- 2 raudonos paprikos
- 2 geltonos paprikos
- 100 g sojų daigų
- 6 v.š. saldžiojo sojų padažo
- 2 v.š. baltojo vyno acto
- 1 a.š. rudojo cukraus
- 1 a.š. krakmolo
- 5 v.š. sezamų aliejaus
- saują petražolių arba kalendrų
- 250 g ryžių makaronų
Vištienos krutinėlės nuplauname, nusausiname ir supjaustome juostelėmis. Sumaišome marinatą iš 4 v.š. sojos padažo ir paprikos miltelių. Mėsą aplaistome marinatu ir paliekame marinuotis valandą šaldytuve.
Paprikas nuvalome ir supjaustome juostelėmis.
Sojų daigus nuplauname po tekančiu vandeniu ir nuvarviname.
Šaldžiarūgščiam padažui sumaišome 4 v.š. sojos padažo, 6 v.š. saldžiojo sojos padažo, vyno actą. Pridedame cukraus ir krakmolo. Viską gerai išmaišome.
Ant aliejaus apkepiname mėsą, atidedame. Toliau kepiname paprikas, joms apkepus atidedame. Jei reikia įpilame dar aliejaus. Sudedame sojų daigus, šiek tiek petražolių ir viską apkepame. Supilame padažą ir užviriname. Sumaišome su paprikomis ir mėsa.
Išverdame skaidrius ryžių makaronus ir perliejame šaltu vandeniu. Užpilame mėsą su padažu.
Šį puikų patiekalą galima pagardinti pridedant marinuotų ananasų, mažų imbiero gabaliukų, morkų šiaudelių.