Kepenėlės su Mango-Čili padažu

tai buvo specialusis užsakymas… vienas iš nedaugelio… nuskambėjusių iš brangiausio pusės…

Reikės:

  • Kepenėlių (~ 1 kg. maždaug 4-5 porcijoms)
  • 5 v.š miltų
  • Pusė šaukštelio malto muskato
  • 1 a.š. maltos paprikos
  • aliejaus kepimui
  • 8-10 vidutinių bulvių
  • 4 a .š sviesto
  • 2 v.š. pieno
  • tarkuoto parmezano sūrio 

   Visuomet kepenėles pasimarinuoju iš vakaro. Šį kartą pagalvojau, kadangi jau bus Mango-čili padažas, visai tiks marinavimui kavos-čili pipirai iš Santa Maria kolekcijos.

 

Pamarinuotas kepenėlės apvolioju miltų, muskato ir paprikos mišinyje ir kepu aliejuje, pabaigoje būtinai paskrudinu ant didesnės ugnies, kad jaustųsi traškumas 🙂

Bulves išverdame, sutriname su sviestu ir pienu, sumaišome tarkuotą parmezaną.

Prie šio derinio… tiksliau kepenėlių itin tnka Felix Mango-čili padažas… tad rekomenduoju 🙂 

/p