tai buvo specialusis užsakymas… vienas iš nedaugelio… nuskambėjusių iš brangiausio pusės…
Reikės:
- Kepenėlių (~ 1 kg. maždaug 4-5 porcijoms)
- 5 v.š miltų
- Pusė šaukštelio malto muskato
- 1 a.š. maltos paprikos
- aliejaus kepimui
- 8-10 vidutinių bulvių
- 4 a .š sviesto
- 2 v.š. pieno
- tarkuoto parmezano sūrio
Visuomet kepenėles pasimarinuoju iš vakaro. Šį kartą pagalvojau, kadangi jau bus Mango-čili padažas, visai tiks marinavimui kavos-čili pipirai iš Santa Maria kolekcijos.
Pamarinuotas kepenėlės apvolioju miltų, muskato ir paprikos mišinyje ir kepu aliejuje, pabaigoje būtinai paskrudinu ant didesnės ugnies, kad jaustųsi traškumas 🙂
Bulves išverdame, sutriname su sviestu ir pienu, sumaišome tarkuotą parmezaną.
Prie šio derinio… tiksliau kepenėlių itin tnka Felix Mango-čili padažas… tad rekomenduoju 🙂
/p