kuo kvepia šis savaitgalis… pinacolada… ananasais… kokosu… kai už lango prakiuro dangus… užsikaičiam kavos ar arbatos ir mėgaujamės kvapniu keksiuku… šitą receptą nusižiūrėjau iš Sonatinos desertų aruodų 🙂
Reikės:
- ½ puodelio cukraus
- ¼ puodelio sviesto ar margarino
- 1 kiaušinis
- 1 puodelis grietinės
- 1 a. š. romo ekstrakto
- 1 ½ puodelio miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- ½ a. š. sodos
- ½ a. š. druskos
- 1 (~420 g) skardinė konservuotų ananasų, nuvarvintų ir susmulkintų
- ½ puodelio kokoso drožlių
Dideliame dubenyje sumaišyti cukrų, sviestą, kiaušinį, grietinę ir romo ekstraktą. Gerai išplakti iki vientisos masės. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atsargiai įmaišyti į grietinės masę. Įmaišyti ananasus ir kokosus. Sudėti tešlą į paruoštas keksiukų formeles.
Kepti ~ 20 minučių orkaitėje įkaitintoje iki 190º C .
kuo kvepia šis savaitgalis… pinacolada… ananasais… kokosu… kai už lango prakiuro dangus… užsikaičiam kavos ar arbatos ir mėgaujamės kvapniu keksiuku… šitą receptą nusižiūrėjau iš