Tinginio balandėliai

panaršius radau net kelis tinginio balandėlių variantus… vienas jų kai sluoksniuoti kaip tortą kopūstus ir faršą… kitas – mėsos kotletukai su kopūstais… dar vienas variantas… troškinti faršo kukuliukai daržovėse… pasirinkau pati tinginiausią… ir net gaminimo būdas tikriems tinginiams, bet nealkaniems, nes užtrunka šiek tiek pats procesas….

Reikės

  • 1 šviežio kopūsto galvutės (maždaug dviejų kumštukų)
  • 3 vidutinės morkos
  • 1,5 didelės raudonos paprikos
  • džiovintų pomidorų (5 v. š. smulkintų kubeliais)
  • 3 v.š. pomidorų pastos
  • 0,5 kg faršo
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 stiklinės ryžių
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 a. š raudonėlių
  • 0.5 a.š. malto muskato
  • 2  a.š. graikiškų souvlaki prieskonių (galite pakeisti maltos mėsos prieskoniais)
  • druskos, penkių pipirų mišinio, sultinio

Pasiruošiame daržoves : susipjaustome kopūstą, morką griežinėliais, papriką kubeliais, džiovintus pomidorus viską sudedame į puodą, užpilame sultiniu kol apsemia ir troškiname 30 min. 

Kol troškinasi daržovės, pasiruošiame faršą:  sumaišome jį su virtais ryžiais, prieskoninėmis žolelėmis, muskatu, graikiškais prieskoniais, įmušame kiaušinį, įspaudžiame česnako. pasūdome ir pagardiname pipirais. Suformuojame norimo dydžio kukuliukus, aš dariau didesnius, tokius delninius :).

 Troškintas daržoves perdedame į troškintuvą su dangčiu, įdedame pomidorų pastos, išmaišome. Ketvirtadalį daržovių atsidedame atskirai, į likusių daržovių troškinį sudedame faršo kukuliukus, užklojame atidėtomis daržovėmis ir troškiname 200 karštumo orkaitėjė ~1-1,5 val. priklausomai nuo kukuliukų dydžio.

Geriausiai tinka garnyrui bulvių košė, bet man prie mėsos, pats gardžiausias buvo šis daržovių troškinys 🙂  

Print Friendly, PDF & Email