Šias Neringos salotas jau gaminome ne kartą 🙂 bet tik dabar jos atkeliavo su vaizdu ir pas mus į puslapį 🙂 nerealiai greita, paprasta, skanu 🙂 šiek tiek tenka nukrypti nuo originalo, nes svogūnų nevalgome šeimoje, tad mėgstantys juos – nepamirškite įsidėti 🙂 na o vietoj vištienos manau drąsiai galite eksperimentuoti su bet kokia karšta mėsyte, o gal net žuvis ar jūros gėrybėmis 🙂
Reikės (4 porcijoms):
- traškios salotos gužė
- 150 gr raudonų vyšninių pomidoriukų
- 150 gr geltonų vyšninių pomidoriukų
- 2-3 trumpi agurkai arba vienas ilgavaisis
- 1 raudona paprika
- vištienos prieskonių mišinio (rozmarinas, paprika, čiobrelis, pipirai, kalendra, rūkyta paprika)
- ~500-600 gr kalakutienos file
- 3-4 v.š. majonezo
- 2 v.š. vandens
- pora skiltelių česnako
- aliejaus kepimui
Kalakutienos file supjaustome plonomis juostelėmis ir gausiai pagal skonį pridėję prieskonių leidžiame pasimarinuoti. Jeigu neturite minėtų prieskonių – drąsiai eksperimentuokite 🙂
Salotą suplėšome į didelę lėkštę, ant viršaus pomidoriukus supjaustome per pusę, šalia dar agurką supjaustome pusžiedžiais.
Papriką supjaustome juostelėmis ir pakepiname ant aliejaus. Sudedame ant paruoštų daržovių.
Ta pačiame aliejuje, kur kepė paprika, apkepiname marinuotas kalakutienos juosteles ir sudedame ant daržovių.
Į dar karštą keptuvę įpilame vandens ir pavartome, kad surinktume visus likusius prieskonius, tuomet prieskuoniuotą vandenį supilame į majonezą, įtarkuojame česnaką ir viską išmaišome.
Padažu užpilame paruoštas salotas ir skaniai ragaujame 🙂 nerealiai gardu tiek vakarienei, tiek pietums, tiek draugų kompanijoje 🙂