Jautienos žandai aluje

Šventiniai kasdienos aromatai… O kuo kvepės Jūsų šventės? Gal mandarinais ir karamele? Sakysite, kad taip dažnai kvepia Kalėdos? O kas pasakė, kad mandarinai valgomi tik per jas. Šis kvapnus citrusinis vaisius puikiai tinka ir papildo jautienos sultinį, kuris po šio patiekalo gamybos pasidaro ir lieka Jūsų sriubai. Jokio vargo, tik greitpuodis ir 1,5 valandos jo darbo su gurmaniškais jautienos žandais ir… bulvių salierų piure… Kas labiau gali būti šventiškesnio, nei patiekalas, kurį iki šiol valgėte tik restorane? Juk ir namie gali susikurti savo paties restoraną 🙂

Maža paslaptis… Kokybiški jautienos žandai (tobulai jeigu nešaldyti), mandarinų džemas ir tamsus alus čia būtini ingredientai

Reikės:

  • 1 saldaus baltojo svogūno
  • alyvuogių aliejaus
  • 60 g razinų
  • 2 šaukštų mandarinų džemo
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • 1 šaukšto Vorčesterio padažo
  • 100 ml tamsaus alaus (primygtinai rekomenduojame jo niekuom nekeisti)
  • ~1 kg jautienos žandų
  • dosnios saujos įvairių prieskoninių šakelių: čiobrelio, petražolių, mėtų, saliero lapų, šalavijo
  • šaukštelio juodųjų ir kvapiųjų pipirų
  • vieno nedidelio pankolio
  • 500 ml sodraus šonkauliukų skonio sultinio

Yra kelios šio recepto versijos: greita ir lėta… Kadangi tikime jog šventėms ir taip bus kalnai reikalų, tai griebkite greitpuodį ir palikite visą vargą jam.

Jums tereiks tik apskrudinti jautienos žandus, sumesti daržoves, prieskonius, bei visus kitus ingredientus ir uždengti dangčiu 1,5 valandos virti ant lėtai.

Na o jei neturite greitpuodžio, tuomet štai ilgoji versija troškinant paprastame puode.

Ant šlakelio aliejaus keptuvėje apkepinkite jautienos žandus iš visų pusių. Juos atidėkite į troškinimo indą.

Toje pačioje keptuvėje apkepinkite supjaustytus svogūnus, užpilkite juos alumi ir leiskite nugaruot alkoholiui. Tuomet supilkite ant jautienos žandų į troškintuvą.

Pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, razinomis, mandarinų džemu, pasta bei Vorčesterio padažu, sudėkite smulkintą pankolį, supilkite sultinį ir leiskite užvirus lėtai virti 2-3 valandas, kol mėsą įsmeigus šakute lengvai plyš.

Patiekite su bulvių ir saliero gumbo piure, kuriai išvirkite bulves, saliero gumbą ir sutrinkite iki vienalytės masės su 2-3 šaukštais sviesto.

Ką daryti su likusiu skysčiu? Nukoškite – tai gali būti puikus padažas arba sultinys Jūsų sriubai 🙂

Print Friendly, PDF & Email