Iššūkis – pagaminti desertą. O taip! Retai mes gaminame desertus, nes kaip žinia konditerija mėgsta ypatingą tikslumą, o mes mėgstam improvizuoti… Bet šis desertas atrastas ieškant kur panaudoti pasiflorų tyrę buvo vertas kiekvienos minutės , o taip vos 5 minučių jam pagaminti ir viso labo tik viską sumesti į kokteilinę 🙂 ir jeigu už lango Jus liūdins lietus, įjunkite nuosavą saulę su šiuo desertu!
Reikės:
- 8g beskonės želatinos
- 3 šaukštų vandens
- 380 g riebios plakamosios grietinėlės
- 1 skardinės (~397g) saldinto kondensuoto pieno
- 265 g pasifloros vaisių minkštimo tyrės (mes radome promo)
- pasifloros papuošimui
Želatiną užmerkite su vandeniu ir palikite išbrinkti. Tada pakaitinkite mikrobangų krosnelėje kol ištirpsta. Kaitiname lėtai po 10 sekundžių, nes labai svarbu, kad neužvirtų, bet ištirptų.
Į kokteilinę supilame pasiflorų tyrės, grietinėlės, kondensuoto pieno, supilame ištirpintą, bet ne karštą želatiną ir paleidžiame plakti 5 minutes.
Susiplaka purūs putėsiai. Sudėliojame į indelius ir paliekame šaldytuve mažiausiai 5-6 valandoms.
Patiekiame su pasiflorų vaisiaus minkštimu.
Šis desertas primena minkštus ledus, skonis saldžiarūgštis, gaivus, būtinai turite išbandyti.
Laikyti galite šaldytuve iki 4-5 dienų, o jeigu sušaldysite iki 30 dienų.