Net tie, kurie nemėgsta jūros gėrybių, paragavę gali pakeisti nuomonę. Pikantiška sūrio kepurė arba.… Nėra arba! Mhmmmm, kelios akimirkos palaimos!
Reikės:
- 450 g šviežių midijų
- 45 ml vandens
- 1 valg. š. sviesto
- 1 valg. š. alyvogių aliejaus
- 3 valg. š. tarkuoto parmezano sūrio
- 2 valg. š. kapotų šviežių petražolių
- 2 česnako skiltelės
- šviežiai maltų pipirų
Midijos nuvalomos po tekančiu vandeniu. Tos, kurios patuksentos neužsiveria, išmetamos, jos nebetinkamos valgyti.
Nuvalytos midijos sudedamos į gilų troškintuvą, užpilamos vandeniu ir verdamos garuose 5 minutes, kol atsiveria.
Apvirtos midijos nusausinamos, atveriamos iki galo, paliekant po vieną geldelėje, išdėliojamos kiaurame metaliniame, griliui tinkamame, kepti inde.
Sūris, petražolės, tarkuotas česnakas, malti pipirai sumaišomi.
Kiekviena midija uždengiama sūrio mišiniu.
Midijos rūkomos su karštu vyšnios dūmu 2-3 minutes, kol sūris išsilydo.