Gaivios brokolių ir aviržirnių salotos

Nors vasara kupina šilumos, o kartais pagaili gaivaus lietaus, tačiau šiuo puikiu sezoniu galite užauginti ne vieną salotų derlių, puikiai sirpsta raudonšoniai pomidorai, o sąžiningai laistomi po lapais greit slepiasi žalieji agurkėliai. Galbūt dar darže neužderėjo brokolių derlius, tačiau tikime kad šios salotos kupinos sočių avinžirnių ir sveikųjų brokolių tikrai išgelbės, kai nesinorės ilgai užtrukti virtuvėje.

Reikės:

  • 300 g brokolių žiedynų
  • 200 g konservuotų avinžirnių
  • 30 g saulėgražų branduolių
  • 6 džiovintų pomidorų aliejuje
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • 1 šaukštelio medaus
  • 1 laimo citrinos
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Brokolio žiedynai pamirkomi vandenyje ir nuplaunami po tekančiu vandeniu. Supilami į verdantį pasūdytą vandenį ir apverdami 5 minutes, galiausiai perliejami šaltu vandeniu, kad išliktų traškumas.

Avinžirniai nusunkiami.

Saulėgrąžų branduoliai lengvai pakepinami.

Džiovinti pomidorai supjaustomi kubeliais.
Padažui sutarkuojamas česnakas, sumaišomas su garstyčiomis, medumi, aliejumi, citrinos žievele bei sultimis ir aliejumi. Pagardinama druska bei pipirais.

Viskas sumaišoma dubenyje ir paliekama 1-2 valandas vėsiai.

Print Friendly, PDF & Email