Pikantiškos gorgonzolos salotos

Už lango tikra Ispanija, o gal net vietomis Turkija. Oj lepina šiemet mus lietuviška vasara. Nors širdis vis šaukiasi kelionių, tačiau šiemet vasaros oru tikrai negalime skųstis. Vienintelis trūkumas, kad laikas bėga taip greit, gamtoje viskas noksta dar greičiau, kad vos spėjam mėgautis. Kepti, troškinti, virti šiuo metu nesinori, tad mūsų namus užvaldė salotos 🙂 tad dalinamės pikantiškomis, gurmaniškomis, sočiomis salotomis tiems kas mėgsta pelėsinį sūrį.

Reikės:

  • 2 vidutinių agurkų
  • 2 vidutinių mėsingų pomidorų
  • saujos juodųjų alyvuogių
  • 50 g gorgonzolos sūrio
  • 30 g moliūgų sėklų
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • mėgstamo aliejaus salotoms
  • balzamiko acto kremo

Daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Agurkus supjaustykite griežinėliais, pomidorus – didesniais kubeliais, alyvuoges – žiedeliais. Viskas sudėkite į lėkštę.

Užberkite lengvai pakepintomis moliūgų sėklomis. Ant viršaus supjaustykite Gorgonzolos sūrios didesniais kubeliais.
Pagardinkit druska ir pipirais, apšlakstykit aliejumi ir balzamiko acto kremu.

Galite patiekti su sėklų duona. Skanaus!!!

Print Friendly, PDF & Email