zir zir zir… noriuuuu spagečiųųų… zir zir zir… makaronųųųųųų noriu… taip kas mėnesį tenka nusileisti… taigi šiam vakarui greitas ir skanus makaronų variantas, kuris užkliuvo Beatos puslapyje ir… buvo operatyviai įgyvendintas 🙂
Reikės (4 porcijoms):
- 250-300 gr spageti makaronų (naudojau tokius storesnius, tuščiavidurius)
- 4-5 didelės skiltelės česnako
- ~800 ml konservuotų pomidorų savo sultyse be odelių
- ~ 200 gr žalių alyvuogių
- 2 v.š. itališkų žolelių prieskonių
- 2 a.š. kaparėlių
- 2 v.š. balzamiko acto kremo
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 3 didesni raudoni pomidorai
- tarkuoto Džiugo sūrio
- 3 v.š. aliejaus su bazilikais
- druskos, cukraus, pipirų
Troškintuve arba gilesnėje keptuvėje aliejų pakaitiname, česnako skilteles išspaudžiame, šiek tiek pakepiname. Sudedame koncervuotus smulkintus pomidorus su visomis sultimis. Padidinam ugnį. Tuomet keliaują į troškintuvą kaparėliai, itališki prieskoniai. Sekančios smulkintos alyvuogės, balzamikas, šiek tiek druskos, pipirų, žiupsnelis cukraus ir kaitinam, burbuliuojam visu galingumu, vis pamaišom, kad nesviltų, bet tirštėtų 🙂
Makaronus išverdame pas9dytame vandenyje, nusausinus pašlakstome aliejumi su bazilikais, išmaišome.
Galiausiai į padažą sudedame juostelėmis pjaustytus pomidorus, be vidinių sėklyčių, porą sekundžių ir jau pilame ant makaronų arba viską permaišome troškintuve ir tuomet daliname porcijomis 🙂 pabaigai nepamirštame pabarstyti sūrio 🙂