dažnai mūsų klausia… ar vakarienę gaminat kasdien? tikrai ne 🙂 dažniausiai gaminu tik savaitgaliais ir kelioms dienoms į priekį, bet… kartais net ir po sunkios darbo dienos… noriu pasinerti į virtuvės kvapus, kad mintys prisiliestų prie jaukių, užburiančių kvapų, o vėliau skonio receptoriai tiesiog šokinėtų iš džiaugsmo pagal lambados muziką 🙂 šis vakaras būtent toks… kai reikia ko nors ne ilgai marinuoto, bet kvapnaus, gardaus, tirpstančio burnoje lambados ritmu…. netikėtai atrasto blogo saldu/sūru mintis kaip tik puikiai tiko 🙂
Reikės:
- ~ 600-700 gr vištienos krūtinėlės su odele
- 1 apelsinas
- šakelė rozmarino
- 40 gr minkšto sviesto
- 1 a.š. maltos saldžios paprikos
- 1 a.š. aliejaus
- 1 a.š. nubrauktas druskos
- žiupsnelis pipirų
Vištienos krūtinėlę padruskinam, papirinam ir šiek tiek paliekam pastovėt.
Per tą laiką susmulkiname rozmariną, nutarkuojame apelsino žievelę ir sumaišome su sviestu. Prieskoniniu sviestu ištepame vištienos krutinėlę po odele, vienodai paskirstome.
Sumaišome aliejų, papriką ir pusės apelsino sultis, ištepame vištienos krutinėlės paviršių.
Kepame įkaitintoje iki 190 karštumo orkaitėje 20 min uždengus šlapiu kepimo popieriumi (aš jį suglamžau ir pakišu po vandens kranu), po 20 minučių nuimam popierių ir kepame kas 10 minučių vis palaistant apie 30 minučių.
Kvapnu, skanu tiek šilta, tiek šalta valgyti galima 🙂