Blynų balius arba… žiema žiema von iš kiemo 🙂 taigi kolegų fantazija beribė, tikras apsivalgymas, kai suneštiniuose kolektyvo pietuose ant stalo išdidžiai puikuojasi tiek saldūs, tiek sūrus, tiek su mėsa, tiek su varške, tiek aštrūs blynai blyneliai… o mano įdarytų lietinių apkepas tiktų visų skoniams… tiek mėgstantys mėsą, tiek žuvį, tiek tik daržoves 🙂 o mylimas Elenas blogas kaip tik įkvėpė šiam eksperimentui 🙂
Reikės:
- 10 lietinių (kepkite pagal bet kurį mėgstamą receptą)
- rūkytos vištienos kumpelio
- tarkuoto fermentinio sūrio (tiek įdarams, tiek užkepimui)
- lašisos
- kaparėlių
- minkšto ožkos sūrio
- saldžiųjų kukurūzų
- 2 kiaušiniai
- 2 v.š. grietinės
- 1 a.š. itališkų žolelių prieskonių
- druskos
Taigi… 4 lietinius įdarome smulkiai supjaustyto kumpio ir tarkuoto sūrio įdaru. 3 lietinius įdarome lašiša ir kaparėliais (maždaug po 3-4 kaparėlius blynui). Likusius tris ištepame minkštu ožkos sūriu, pabarstome saldžiais kukurūzais, tarkuotu sūriu.
Visus blynus suraitome į apvalią kepimo formą. Pirmas sluoksnis kumpio, antras lašisos ir paskutinis su viduriuku ožkos sūrio su kukurūzais.
Išplakame kiaušinius su grietine, prieskoniais, druska. Užpilame ant suraitytų lietinių ir gausiai pabarstome tarkuotu sūriu.
Kepame 200 karštumo orkaitėje 20 min.