Graikiška pica

už šį nerealiai skanų receptą esu dėkinga Jolitai-susidomėjusiai 🙂 iš kulinarių forumo 🙂 nežinau iš kokios ten knygos, bet receptas tikrai vertas dėmesio ir kiekvieno prakaito lašelio jį beruošiant ir bekepant tokį itin karštą savaitgalį, kai už lango termometras visą dieną rodo +33 pavėsyje…

 

Reikės pomidorų padažui:

  • Druskos, pipirų,
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 5 skiltelės česnako
  • 4 v.š. pomidorų pastos
  • 1 skardinė (~400 gr) marinuotų pomidorų be odelių
  • 2 a.š. džiovintų raudonėlių
  •  2 a.š. džiovintų bazilikų
  •  2 a.š. džiovintų čiobrelių

Reikės tešlai:

  • 360 gr. miltų
  • 180 gr. liesos varškės
  • 1 a.š. druskos
  • 1 L dydžio kiaušinis
  • 5 v.š. alyvuogių aliejaus

Reikės įdarui:

  • 2 skardinės tuno savose sultyse
  • 5 skiltelės česnako
  • druskos, pipirų
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių
  • 125 gr žalių alyvuogių
  • 125 gr juodų alyvuogių
  • 200 gr fetos
  • šviežių bazilikų sauja

Gaminame padažą: susmulkintus česnakus (jeigu mėgstate gali pridėti ir galvutę smulkiai pjaustyto svogūno) pakepiname ant aliejaus, sudedame pomidorų pastą, pasmulkintus marinuotus pomidorus, dalį sulčių nuo jų (aš  sudėjau pusę, nes pomidorai buvo labai sultingi), prieskonines žoleles, druską, pipirus ir troškiname ant mažos ugnies 30 min. vis pamaišant.

Kol padažas troškiname užminkome tešlą iš jai skirtų produktų. Aš proporcijas padidinau pagal varškės pakelį, tad mažiau tikrai nekepčiau 🙂 Užminkytą tešl paliekame pastovėti 15 min.

Ruošiame įdarą: tunus nuvariname nuo sulčių, sumaišome su spaustais česnakais,  pagal skonį įdedame druskos ir pipirų, sudedame į ketvirčius supjaustytas žaliasias alyvuoges, raudonėlius.

Picos tešlą iškočiojame plonai, galus užlankstome šiek tiek, kad neišbegtų padažas kepant. Perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ištepame paruoštu pomidorų padažu, pabarstome smulkintais šviežiais bazilikais, paskirstome įdarą, pabarstome kubeliais supjaustytą fetos sūrį ir žiedeliais supjaustytomis juodomis alyvuogėmis.

Kepame 220 karštumo orkaitėje 25 min. Skanaujame kol šilta ir mėgaujamės 🙂 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

17 − 3 =